30 juni 2012

har hänt en del sedan jag skrev sist. Emil har fortfarande inte klarat sig utan respiratorn, han har varit vaken och pigg ändå som ni säkert sett på de bilder jag lagt ut.. tanken va ju att han skulle få tillbaka cpapen när vi kom från stockholm men så vart det inte..
Han fick även göra en CT på bröstkorgen för att man skulle se om man kunde operera den lungblåsa som han hade samt se hur lungorna egentligen såg ut..
Han drogades även ner för att se om han skulle klara HFO vilket är högfrekvensrespirator..
Den funkar så att lungorna fladdrar och inte tar lika mycket skada som det gör vid en vanlig respirator..
Det blev sämre och när han kom tillbaka till vanlig respirator så gick det till sig så läkarna va minst sagt bekymrade!
Svaret på CT:n kom och det va väl inte de roligaste att höra.. tydligen så hade ena lungan fallit ihop och blivit ihop klistrad, det betydde att Emil bara ventilerade sig med en lunga.. inte riktigt bra så där.. visst man kan leva med 1 lunga men då den andra inte heller är frisk så kan det bli kämpigt..
Det som var bra med CT:n va att man upptäckte att det inte var en lungblåsa som Emil hade utan att den var överfylld med luft vilket kan bli då man ventilerar sig med en lunga.. en liten positiv sak iallafall för hade det varit en lungblåsa så hade man mest troligt behövt operera den å en operation till vill vi  helst undvika.
Vi pratade mycket om vad som står näst på tur, alternativen börjar minska för Emils del och läkarna sa att de inte kan garantera hur detta kommer att sluta.. vem vill höra de liksom?!
De beslutade efter att ha pratat med astrid lindgrens att droga ner Emil igen för att han skulle klara av denna HFO behandling för att se om man kunde få den ihop fallna lungan att öppna sig igen och förhoppningsvis få den att fungera..
Tungt att se honom ligga så där nerdrogad och inte kunna göra någonting men är det för hans egna bästa så tar man det inga tvivel..
Det började bra när de la över honom i HFO, han svarade bra och röntgen bilden såg bra ut sen bara några timmar efter så sa det bara smack och han vart jätte dålig.. 100% syrgas och syresatte sig inte riktigt som han borde.. totalt livrädda var vi och vi kunde inte göra mer än att bara hålla tummarna att det skulle gå över och det gjorde det.. Emil orkade ännu en gång vända detta och blev lite piggare..
Läkarna tror att det vart ett mekaniskt fel som en slempropp dom täppte igen så vi håller tummarna att det inte händer igen..
Röntgen efter detta visade dock att ena lungan fallit ihop lite igen.. orolig natt vart det men natten gick bra och röntgen idag visade att lungorna börjat öppna sig igen.. Tack och lov!
Emil är dock väldigt svår att få att sova, han har maxdos av nästan alla läkemedel som han kan få men ändå vaknar han till då och då och visar att han kan andas själv.. vilket är bra för det visar att han har en jävligt stor vilja!
Läkaren sa att det syns att denna grabb vill leva, han kämpar verkligen för brinnande livet för att få ordning på sina lungor..
kan man bli annat än stolt?
Nu sitter vi mest bara och väntar.. blodgasen va lite sämre idag, kanske beror det på att han börjat vakna så mycket eller så är det något annat.. vi hoppas dock på att de går att lösa så Emil får fortsätta att ligga i HFO så lungorna får en rättvis chans att räta till sig..
Vart ett luddigt inlägg det här men jag skrev bara rakt av det som har hänt..
Uppdaterar mer när jag vet mer hur det går..
Mamma & Pappa älskar dig!

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Skickar många styrke kramar till er allihopa fr Sundsvall

2012-06-30 @ 19:36:43
Postat av: Jennie

Kämpa på! Ni fixar det här!

2012-07-01 @ 12:59:38
URL: http://kampan.blogg.se/
Postat av: Sara - Mamma till Elvin

Har sagt det förut men säger det igen, ni är så starka och vilken liten kämpe fina Emil är! Tänker på er och hoppas allt går bra. Kramar!

2012-07-02 @ 20:25:49
URL: http://frookensara.blogg.se/
Postat av: malin

Neeej!!!Det var inte såhär det skulle vara. Jag tänker på er väldigt mkt o blir så ledsen när jag läser om hur emil mår. Håller tummarna för att det vänder nu. För att han ska få bli en stor stark o frisk pojke. Han är så otroligt fin er lille emil. Klart du ska sträcka på dig när läkarna säger så.Han är en sån kämpe o du ska se att han kommer att fixa det här. Tillsammans är ni starka även om det naturligtvis är en omöjlighet att alltid vara det. Att visa sig svag är att vara stark i sig vet du! Sänder massa kramar o styrka till er!

2012-07-03 @ 00:31:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu