28 februari 2010

Sönda, helgen har gått svin fort men jag har verkligen haft roligt!
På freda morgon åkte jag och pappa iväg på vår 50 mil långa resa till Svartnäs för att jag skulle köra vildmarkscupen på lördan!
Resan gick faktiskt riktigt fort och vi anlände till Jädraås ( haha fulare namn på en by få man nästan leta efter! ) där vi hade hyrt rum för att sova i, det låg då ungefär 2 mil från banan så det var ju perfekt! Emma Nilsson #22 skulle också sova på samma ställe så jag fick nån att surra med oxå så det var trevligt :)
På lörda morron klev vi upp vid halv 7 ( SOV MORGON!! annars brukar besiktningen börja 7 ) och att fika nån frukost va ju bara att glömma för min del.. som vanligt! Med nerverna på topp så var det bara att börja byta om för att åka iväg mot banan!
Dagen flöt på bra och jag slutade på en 5e plats av 8 förare. är själv riktigt nöjd med min 5e plats och över min körning.. tyckte faktiskt att jag vågade ruskigt mkt trots att ja annars brukar vara ganska bra på att fega..
Fick en pokal tillåmed :)

Nu väntas en ny månda och hel dag på skolan.. känns inge vidare men det är bara å kämpa på.. sedan måste jag plugga i veckan oxå.. hur kul är det?!
Men inte så mkt att göra åt just för tillfället..
Nä nu väntar sängen för jag måste ju upp tidigt imorrn!


Over and out...!

24 februari 2010

Idag är jag ledig och det känns riktigt bra. dock så har jag lite saker jag måste göra..
*läsa en bok på engelska, ha läst lite grann och det verkar vara världens sämsta bok.. kanon
*packa inför freda morron
*leta åt gpsen ( som antagligen har blivit lagt på nå bra ställe utan att jag ens vet vars jag ska börja leta.. )
* fara över på garaget och he fast alla kåpor på skotern så det blir gjort..

spelade gitarrhero igår så det bara sjöng om det. skit roligt fast jag hoppas att jag vinner metallica spelet nu på tradera för man börjar bli less på de spel vi har just nu. Man har ju hunne spela igenom de några gånger ;P
Så jag håller tummarna och väntar i 5 dagar till för då får jag veta om jag vinner det eller inte!
Nä nu ska jag ta och glo lite på tvn och vänta på posten..
har ett paket att hämta ut tror jag..


Over and out...!


22 februari 2010

ja nu ska jag ta mig lite tid och skriva om vad som hänt under helgen..
Hade som sagt tävling igår och jag bestämde mig efter många funderingar att skippa träningen på banan då jag tänkte att jag kan ju lyckas klanta mig.. inte speciellt ovanligt..
For till Lycksele på lörda eftermidda för att sova på banan, mycket skönare då man har besiktning så himla tidigt på morron!
Var och kollade banan på morron och den var verkligen gropig, hela banan var verkligen bara full av woopersh ( stavning på de.. haha! ) men vafasiken det skulle bli roligt å testa på den!
Träningen kändes bra, dock va de sjukt kallt men de skulle gå vägen!
Första heatet tampades jag lite grann och lyckades ta mig in på en 9 plats av 14 förare!
Taggade som fan på andra heatet och jag gick verkligen ut för att det skulle gå kanon..
Ligger väl hyfsat till och hade lite kamp med Jennifer och lyckas ta mig förbi henne då det som inte får hända, händer..
En woopersh är ganska " tvär " och jag får väl inte upp skidorna tillräckligt och det suger fast och blir dyng stop..
Känner direkt att fan där for axeln åt skogen, flyger över styret.. tänkte att ja kanske klarar av att ta mig imål iaf men så fort ja ska resa mig upp så bara snurrar de i skallen och jag inser att de ä lika bra å ligga kvar..  Hör hur det åker några skotrar förbi mig och ilskan blossar upp inom mig... VA FAN SKULLE DE HÄR VA BRA FÖR?!
Fick iaf hjälp av maria att dra tillbaka axeln så fort ja komme från banan men som sagt, de va 4 pers som hjälpte mig upp för de bara snurrade i skallen av smärtan från axeln..
Missade de poängen i det heatet och fick klara mig med de ynka 7 poängen ja fick från första heatet..
Slutade iaf totalt på en 12 plats av 14 förare för hela dagen, ganska ok ändå tycker ja..

Ringde mekanikern direkt och bad honom komma å hjälpa mig å kolla skotern då ja komme hem eftersom de är tävling till helgen igen och tur va nog att vi kollade skotern ordentligt..
Handtagsskydden va trasiga, hade tappat 2 fjädrar, transponder hållaren hade lossnar och kedjan i kedjehuset hade gått AV... IGEN!!!!!


Arg som jag vet inte vad vart jag men va skulle jag göra?
Vi bestämde iaf att vi skulle byta drev å kedja senare för de vart ganska sent...
Så ikväll ha vi bytt kedja och drev men har nu orginal så hur de kommer kännas i helgen vettigudarna men det är bara att gilla läget..
Sedan blire ny kedja och nytt drev.. kanon kul!

Tack iaf till mekgubben Fredrik som hjälpt mig att fixa allt nu så ja kan tävla i helgen! Du är guld värd vännen!16 februari 2010

Idag hade jag planerat en träningsdag på crossbanan och va verkligen helt inställd på det MEN då vaknar man åsså äre över -20 grader kallt.. va bara å glömma min träningsdag..
De senaste gångerna jag ha sagt att jag ska fara å träna ha de blive svin kallt å då ja är i Lycksele och har praktik är det hur fina dagar som helst.. hur typiskt är de?!
Bara att gilla läget och hoppas att det går bra iaf på sönda i Lycksele..
Tur man ha 3 träningsvarv iaf så man kan känna efter lite grann hur skotern känns...!

Nä nu ska jag ta och göra nå vettigt!

Over and out...!


14 februari 2010

idag är det alla hjärtans dag och jag får inte tillbringa den dan med den jag älskar..
Skotern!! ;)
Sitter i Lycksele och verkligen längtar hem till Åsele men som tur är så får jag åka hem imorrn! Hoppas på att vädret ska tillåta en träningsdag på tisdag för just nu vill ja bara träna! Kollade just på Smhi och det ser ut som att det inte ska bli så kallt så jag hoppas på det men de kan ju faktiskt ha fel, tråkigt nog!
Men ja håller tummarna!
Imorrn kväll då ja kommer hem ska jag ta mig en titt på variator remmen en gång till för att kolla om det är den som gör att skotern inte går som jag vill eller som förut kanske jag ska säga..
Är precis som att den är jätte svag och inte riktigt orkar och så ha de inte vare förut.. bli lite orolig
Hade världens idé på hur man skulle kunna fixa det men efter att ha prata med mekanikern så fick jag förklarat att min idé inte fungerar.. typiskt va?!
Men jag få göra det bästa av situationen helt enkelt!
Ha nyss ätit efter att ha vare på praktik hela dan och ska snart hoppa in i duschen och sedan packa eftersom jag åker till Åsele imorrn som sagt!
Slutar tidigt dessutom så det känns ju ännu bättre!
Fast det känns ju alltid jobbigt å fara dit på praktiken men så fort man komme dit så känns det bra, trivs verkligen och jag har verkligen fattat att det är det här jag vill hålla på med!
Fast kanske inte som undersköterska men jag ska ju försöka orka läsa vidare sen då jag tage studenten..
Lika bra och göra bort det på en gång känns det som!
Men som sagt, först måste jag ta studenten och sedan få ja ta det som det kommer :)

Har suttit och tittat på racekalendern och insett att nu börjar tävlingarna komma varje helg, sånt gilla ja!
Då behöver man inte ha ångest över att man inte gör någonting på helgerna utan då ä man både nyttig och har svin roligt på samma gång.. helt perfekt!
Måste bara hitta något intresse på sommarn också men hittils ha ja inte lyckats.. fattar inte hur man kan gilla sommarn så jävla mycket. finns ju fasiken ingenting och göra.. jobba iof men man vill ju göra nå annat också!
Men aja, de problemet få man ta då det kommer!

Nä nu ska ja hoppa in i duschen! men först bjuder jag på 2 fina bilder från Arctic cat cup som Sverker Berggren ha tage!

Over and out...!

12 februari 2010

idag är det freda och jag har faktiskt svårt att fatta det.. tycker det känns som att det ska vara mitt i veckan men det är antagligen för att jag ska vara i lycksele ihelgen och göra praktik..!
Känns lite surt faktiskt men det ska nog gå bra då ja väl är där :)
Sedan så är jag ledig på tisdag och då blir det att åka hem till Åsele igen, ska hålla tummarna att vädret kommer tillåta ett träningspass på banan innan lycksele och SM kval 3. Känns som jag vill kolla hur maskinen beter sig nu när ja bytt lite grejer i variatorn :)
Känns kanon kul att det äntligen är gjort för ojoj vilken skillnad det var sedan tidigare! Hann ju testa lite grann iaf bakom garaget!
Men det va inte de lättaste å få dit vill ja lova, vet inte hur länge ja höll på men tillslut så gick de bra ;P fick ju hjälp så.. haha!

Nä nu ska jag ta och byta kläder från garage kläderna och sedan ska ja ut en sväng!


Over and out...!

10 februari 2010

Idag är det onsdag och jag har kvällspasset på akuten! Kändes skönt att sova länge idag men ja va tvungen å kliva upp för att låsa upp lägenhetsdörren till Nadja som ville komma in ;P
haha fast ja somnade om igen och Nadja satte sig vid datorn och hade bestämt sig för att vara vaken.. Knasiga människa, man passar ju på att sova så länge man kan!
Vaknade iaf vid 11 och kunde inte somna om.. Suck va tidigt om man jämför med när ja brukar kliva upp då jag börjar jobba halv 2 :P
Ikväll ska jag packa för imorrn åker jag HEM!! Fan va skönt det känns! Blir skruvning på imorrn kväll å träning på freda :D
Känns verkligen bra!
Nä nu funderar jag på att göra iordning nån mat så man ha hunne äta innan man ska börja gå mot lasarettet..


Over and out....!

7 februari 2010

Helgen ha vare mkt speciell vill ja lova. Jag var till Marica i Vilhelmina på freda kväll och stannade där tills på lörda eftermidda då ja gav mig tillbaka till Åsele. Marica och jag slog på stort med både godis, chips å film men vi lyckades välja några minst sagt konstiga filmer för ja sov till början av filmen och marica sov i slutet så ja vill inte påstå att de va nå bra filmer :P haha!
Skoterabstinensen va på topp för de va ju kanon fint väder hela helgen men som sagt, min skoter va utlånad och tur va nog de kanske med tanke på mitt knä?
Fick iaf köra skotern lite på lörda kväll och ja bestämde mig att sönda, då blire banan!!
Vaknade på söndan och väntade tills ja kunde hämta skotern och for sedan direkt ut till banan där det va ovanligt mycket folk, skit kul! tillslut va vi 6 förare och banan hade de hunne gjort lite förändringar på så det va spännande. Dock så gillade mitt knä inte riktigt min ide så ja tog det ganska lugnt för att inte göra skadan värre eftersom det är snart tävling igen å de vill man ju inte missa!
Men om vädret tillåter så kommer jag nog fara på banan och träna på freda så man hunne köra lite innan tävlingen!
Men med schemat som ja kommer få nu efter jul på skolan så kommer ja nog hinna träna ganska mycket faktiskt, det gilla ja! Fast ja ska inte säga för mkt än!
Nu står skotern inne på garaget och jag väntar på att den ska tina av lite grann.. det blir faktiskt ganska mycket is överallt efter såna här äventyr! Men de ska ju synas att grejerna används!
Komme på mig själv idag då ja körde från Stamsjön till crossbanan att de va faktiskt svin länge sen ja va å körde skoter bara på lederna och va å lekte i snön..
Ha ju mest vara på banan nu så de va faktiskt skönt att köra en " vanlig " sväng också, man glömmer nästan bort hur härligt det är..


Nä nu ska ja ta och packa lite inför lycksele resan imorrn!


Over and out....!


3 februari 2010

idag är det onsdag och imorrn åker jag hem till Åsele, SKÖNT!!
Är faktiskt ganska less på lycksele, tacka vet ja åsele säger ja bara..
Ska klippa mig på freda också, klockan tio. fick ett presentkort i julklapp och nu tycker jag att det är dax att använda upp det för jag behöver verkligen göra någonting åt mitt hår för det gör verkligen inte alls som jag vill att det ska göra!
Sedan hoppas jag på att marica ska ringa upp mig nån gång, ska höra om vi ska ta oss en babe kväll i helgen och bara finnas till, va så länge sedan nu så det är sjukt!
Blir det så åker jag till vilhelmina på freda och stannar där om marica inte jobbar så klart, annars åker jag nog bara dit över dan för att hälsa på henne :)
Blir ingen skoterkörning för mig i helgen, om de inte blir på sönda? Kanske de få ja bestämma då!
Hoppar fortfarande runt på kryckorna och ja vill lova att ja är ganska så less, tur jag har lånat ut skotern i helgen så jag absolut inte kan köra nått förän på sönda, skulle nog inte kunna hålla mig annars!
Å det vore ju dumt att göra de här värre faktiskt..

Annars så har jag varit så duktig och vare å handlat ikväll åt mig å nadja.. Fast vi fick nästan lotta om vem som skulle handla ;p kändes lika jobbigt för oss båda två så tillslut vart de så att ja for för att handla och Nadja diskade. Vi är så duktiga på att vara sambos ;D HAHA!!
Igår så va vi så duktiga och gick å la oss 19.30. Japp ni läste rätt men då somnade jag, va så jävla trött och sov i sträck till klockan 4, då vakna ja å tittade på klockan och insåg till min stora glädje att ja fick somna om igen! Vaknade klockan 6 av att väckarn ringde och då va Nadja redan uppe.. snacka om hurtbulle hon är, vafan de tar ju 4000 år innan ja tage mig upp ur sängen och hon bara flyger upp.. ja ha faktiskt svårt att fatta hur man klarar av det.. Tacka vet ja å ligga å dra sig i sängen en stund, de ä underbart!

Nä de ha hänt så mkt de senaste dagarna då ja inte skrivit nått men skulle ja skriva allt så skulle ja få skriva flera sidor tror jag, så mkt har det hänt under några dagar..
Vissa saker bättre än andra men så är det i livet..


nä nu ska ja glo lite på tvn..Over and out...!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu