28 december 2011

ja nu börja december gå mot sitt slut..
2012 närmar sig me storm steg alltså, vet fortfarande inte riktigt va som händer på nyår men ja antar att de kommer bli en lugn nyår då ja nu för tiden är ruskigt trött mest hela tiden..
känns som ja sover hur mycket som helst men ja, de är ju trots allt ganska mycket som händer i kroppen..
På sönda går vi in i v.22.. fatta, 22... känns som de lixom bara ha sprunge iväg en massa tid som ja inte ha någonaning om vars den tagit vägen!
men de ä väl bra om de gå fort antar ja ;p
den 5/1 ska vi till barnmorskan, nya blodprover ska tas, blodtrycket, urin prov och sedan ska vi nog få höra på hjärtljuden på vårt lilla pyre :)
Vi trodde ju att vi skulle få göra de sist men då berätta vår barnmorska att hon fick inte låta oss lyssna på hjärtljuden förän man varit på RUL då det kan vara svårt att hitta åt bebisen..
Så vi håller tummarna att vi få höra denna gång istället!
Men de känns då som att allt ska vara bra me pyret då han vissa gånger har karateträning tro ja.. så aktiv är han då åtminstone!
Annars så ha vi firat jul hos mamma å pappa och jag fick en hel radda me massor av bra saker! duschkrämer, eldkorg ( sån korg som står på ben och å man eldar med! ) underställ, vinterjacka av Lars :D och en massa fler saker! åt en massa god mat, fick matkoma som vanligt och efter julklappsöppningen for ja å Lars hem.. tro ja la mig strax efter kl 21 och somna riktigt fort.. helt slut på va jag!
Nä nu ska ja ta å göra mig iordnig för att fara ut.. ska förbi å lämna lite saker till mamma å pappa innan ja ska hem å börja tvätta å laga middag!
Over and out....!


20 december 2011

ojoj klockan är bara strax efter 8 och jag är verkligen skit trött..
skulle kunna somna sittandes..
Sov så fruktansvärt dåligt inatt, drömde mardrömmar och vaknade i panik, somnade om och samma dröm började om där den sluta då ja vakna.. usch säger jag bara!
Hade verkligen önskat att lars va hemma inatt så ja had kunna krypa under täcket hos han och fått somna om..
Blev inringd imorse kl 9 så 20 över 9 va ja på dagis och hjälpte till så idag ha man fått äta julbord.. måste säga att ja längtar tills julafton så man få äta mer julmat för de ä fasiken svin gött.. bara de att man bli jävligt less på de efter jul då man äter rester i typ 2 veckors tid..!
Efter jobbe for ja på kronan för att fika me Emma N, riktigt trevlig och vi satt och surra ett bra tag innan vi for.
riktigt trevligt vare!
Annars funderar ja på om ja ska fortsätta slå in julklapparna.. de kom ju faktiskt 3 st till igår som ja måste slå in..
Då fattas de bara 2 st som ja HOPPAS kommer innan freda annars få ja spader, ruter, hjärter eller ess..!!
några dagar kvar alltså innan helvetet bryter lös alltså!
Nä dax att försöka göra nån nytta så man kanske kan lägga sig sen...
Over and out....!


19 december 2011

Måndag igen och lars åkte iväg imorse för att jobba.. blir alltid så himla tomt då han ha fare men de ä bara att gilla läget! Han kommer ju trots allt hem på torsdag igen och trott eller ej så äre ju faktiskt julafton då på lördan.. seriöst ja fattar inte vars tiden tar vägen alltså! Sedan efter jul så åker vi tillsammans med perh å elin till lycksele för att bo på hotell å gå på spa :) bortskämd bli ja trots allt av gubben ;) Ska bli roligt å få göra nå annat å tillsammans me trevligt folk! Idag åker ja till Marica för att lämna julklappen och så vi hinner surra ordentligt! gu va man kan sakna en människa alltså! Känns så himla skönt att ja ska få träffa hon idag! Annars så äre väl inte så mkt som ä nytt här på ranchen.. Förutom att ja tror, inte säker men ja tror att vi faktiskt fick känna pyret sparka för första gången igår kväll.. inte som en riktig spark heller utan mer som en "bonk" ? vet inte riktigt om lars hann med men de kändes då som att de skulle vare pyret :) mysigt värre! Ha inte så mycket mer att berätta så ja skrev ner lite info om pyret nu när vi gått halvvägs!


Barnet

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.

Vikt 350 gram.

Mamma

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.
Over and out....!13 december 2011

Måste bara visa en sak  som jag vart helt förälskad i!
sköldpaddelampan på jollyroom! En sån lampa önskar ja mig till pyret :)
Vi har varit på rutin ultraljudet också, igår för att vara exakt! va jätte mysigt att få se vårt lilla pyre som mådde bra och barnmorskan hade ingenting att anmärka på!
Därimot gillade inte pyret att vi skulle glo me ultaljudet och rörde sig flitigt för protestera! Men vi lyckades få sötnosen på bild så vi få va nöjda!
Gudmor Marica har nog sin bild i brevlådan snart, antingen imorrn eller på onsda :)
Vi ha även lämnat in bilden för att göra kopior på den så vi hoppas på att få dem i veckan!
Annars ha min otur kommit ikapp mig igen... skulle jobba på dagis idag men vaknade med 39,6 i feber :(
Ha känt mig konsig hela helgen och ja, nu bröt de nog ut ordentligt.. men så förbannad jag var då ja upptäckte de imorse..
va riktigt äckligt då ja klev upp ur sängen för ja frös och allting snurrande och ja.. skit äckligt..
va som att vara riktigt i fylla utan att ha drucke... usch..
Så nu ligger ja i soffan, nerbäddad under 2 täcken och har 1 kg clementiner framför mig.. så nu ska de bli c-vitamin chock för kroppen så febern å hela satan åker bort från kroppen!
Har inte tid att vara sjuk nu!!
Nä ska ta och glo lite på tvn nu....
Over and out....!


7 december 2011

Har just äte en fruktsallad och njute av utsikten utanför fönstret!
-12 grader och allt har sånt här vinterljus om ni förstår va ja menar :) helt underbart!
har god lust att gå ut i garaget och ta skotern en sväng på lägdan men de få nog bli så de kommit mer snö så ja inte river upp hela gräsmattan :)
Svemos licens papper kom förra veckan och ja sitter fortfarande och kollar på brevet och bara "åh ja vill också köra iår!!!" men sen få man titta på magen å inse att till året få ja och pyret stå på sidan av, fota och njuta av miljön och komma igen senare!
Känns dock som att man tappar typ hela sitt liv? man bli ju som en liten familj på banan å ja, de ä tråkigt men de kommer nå gott ur de :)
5 dagar kvar tills vi ska få se vårt lilla pyre å ja håller tummar och tår att h*n ska må bra där inne!
Ingen som vill ta hand om min älskling?
Lynx RS 600-11
23 timmar, inga kammar borta på mattan
Uppdateringarna från Janne Tapio är gjorda
Förvarad i garage upphängd under sommarn
Noga kollad efter tävling!
Hör av er om ni är intresserad eller vet av någon som är det!
Den behöver en ny ägare då tar ett tävlingsuppehåll.

Bjuder på lite vinternöjes bilder!
Min mekaniker har roligt :p

6 december 2011

tisda, nu på månda ska vi göra rutin ultraljudet och ja vars tiden ha tage vägen vettifan..
Men de går allt närmare jul vilket innebär go mat å sedan att Lars ä hemma lite fler dagar ;) perfekt!
Hoppas faktiskt på att hinna till umeå en sväng efter jul, skulle behöva kolla efter lite grejer till huset!
Ha int så mkt att skriva om så ja skriver ut lite information om pyret så länge!

Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

 

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

 

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

 

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

 

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

 

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

 

 

 

Over and out....!3 december 2011

jösses, jag och Lars satt och prata igår då han kom hem..
Om 1 vecka å 2 dagar ska vi fara och göa ultraljudet i lycksele, det innebär att vi snart gått HALVA tiden...
shit säger jag bara!
Iallafall så vaknade jag kl 4 imorse och va pigg.. jääääävligt typiskt så ja låg och försökte somna om en stund men gav upp.
Ja klev upp och fikade frukost istället och gjorde upp en eld.
sen gjorde ja ett tappert försök att väcka lars lite oskyldigt men det gick inge vidare eller jo, han vakna men somna om lika fort igen så då satte ja mig vid datorn och passade på att uppdatera här!
Idag ska vi fara och hälsa på Emma och Steffan så de ska bli trevligt, vi ha inte träffa dem sen marknan så de ä ju ett tag sedan..
Annars vet ja inte rikitigt va den här helgen kommer att bjuda på men de få visa sig!
Men snälla.. ge mig nån snö! Annars blire fan ingen riktig jul så de så!
Nog me dösnacke..
Over and out....!


1 december 2011

Herre gud, 1:a december!!
nu kommer tiden bara att rusa iväg och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med!
Som tur ä så ä alla julklappar snart fixade! känns skönt att inte behöva stressa för att man totalt missat tiden!
jaja, iaf shockade min kropp mig ganska rejält då jag somnade efter kl 23? tro ja..
Sov som en stock till halv 2 då ja vakna å va pissnödig å sen somna ja om igen och vaknade strax innan 4. Så ja ringde och väckte marica kl 5 och sedan så ha ja bara legat och dragit mig framför tvn..
rätt skönt faktisk!
Idag ska ja äta lunch me Marina och sedan blire att fara hem å baka! Nu ska juldofterna in i huset också :)
Nä nu ska ja återgå till soffan för att se om de ä nå å se på tvn.. förhoppningsvis äre de så ja kan äta min clementin i lugn å ro så ja kanske få behålla den också! vore riktigt skönt om ja skulle få ha den turen :)
Over and out....!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu