29 februari 2012

skottårsdagen..
Somnade kl 22 igår tro ja den var, helt av utmattning.. denna dag hade inte alls varit som jag tänkt mig.. inte måndagen heller för den delen..
Marica och jag skulle ha en mysvecka med bara slöande och mys och sedan vänder allt på loppet av 1,5 timme?
Så denna vecka lär man ju inte glömma i första taget direkt..
Men ja, ibland händer det saker som man inte kan rå över och jag antar att detta är just en av dessa saker..
Återkommer lite längre fram om va ja pratar om då jag inte vill lägga ut någonting för tidigt samtidigt som jag måste få ventilera mig lite..
Har folk som jag kan vända mig åt men ni vet kanske hur skönt det är att bara sitta och skriva ner det som kommer upp i skallen utan att behöva tänka speciellt mycket eller få fram vettiga ord för det...?
Men just nu känns allt skrämmande, förvirrande och framför allt.. alla dessa frågor och funderingar..
Nä ska göra ett tappert försök att somna om igen, klockan är ju trots allt bara 04 på morron..!
Over and out....!


Vecka 30 ( 29+0 )

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.
Over and out....!


23 februari 2012

igår kväll kom vi hem från stockholm, 2 dagar vart vi där och jag hade tur.. ja slapp sova på sjukhuset utan fick sova hos pehr tillsammans med Lars för att sedan åka tillbaka dan efter innan flyget gick hem!
Dom satte iallafall dränet den här gången så nu har vårt lilla pyre en slang i bröstkorgen..
att sätta dit slangen va faktiskt värre än att tömma pyrets bröstkorg på vätska.. de kändes som dem slet i ryckte i alla muskler i hela magen och det kändes bara fruktansvärt..
dessutom gjorde det inte bättre att läkarn som var med vår vanliga läkare ( dem måste vara 2 för att sätta ett drän ) han var överläkare och borde egentligen enligt min mening sitta vid ett skrivbord och inte göra mer än att lära ut.. nu kanske ja låter elakt men mig höll han på skrämma ihjäl..
jag ligger där ( allt sker utan bedövning naturligtvis ) på rygg och är inbäddad i sterila dukar och dom har tvättat magen med sprit för att det ska vara riktigt rent..
Först går dom in med 1 nål för att behöva pyret, vilket inte är de lättaste eftersom varje gång man sticker ett barn i magen så finns en stor risk för att dem "flyter" undan eftersom dem ligger i vatten så de få lirka ganska bra med nålen för att få det att fungera..
Redan här börjar läkaren skrämma mig ordentligt genom att vara stressad och låta som att han inte har någon susning om vad han håller på med..
Han tog fel nålar, höll på ge fel bedövning osv så Sverker ( vår läkare på karolinska ) fick hela tiden tala om för han va han skulle göra eller rätta till honom..
För den med sjukhusskräck är de absolut ingenting som man vill vara med om.. det var inte långt ifrån att jag skulle resa mig upp och springa därifrån..
Sedan tog dom en tjockare nål där dränet låg och gick in i bröstkorgen..
3 stick fick jag totalt varje gång så nu har jag fått 7 stick i magen ner i livmodern om man räknar med fostervattensprovet också..
inte konstigt att min mage är svullen å är öm som bara den..
Nu får vi bara hoppas på att dräner inte blir tätt utan fungerar som det ska så pyret får vara så länge i magen som möjligt..!
Det blir fortsatta kontroller i umeå nu framöver och sedan får vi se vad som händer..
läkaren i karolinska tycker att de ska bli ett planerat snitt för oss, för dem är osäker på hur mycket vårt pyre klarar av i "press" vid en vanlig förlossnig.. Men ja vill verkligen inte ha snitt.. de är min absoluta mardröm så jag hoppas på att pyret ska reda upp allt som har med denna vätska och göra så umeå anser att han är tillräckligt " säker " för att genom gå en vanlig förlossning. naturligtvis så tar jag kejsarsnitt om det är så att dom tycker att det är bäst för pyrets hälsa, då finns det ingenting att diskutera om men tills något är bestämt så håller jag tummarna!
men fram tills dess så ha ja fått strikta regler av läkaren i umeå att bara ta det lugnt..
inga tunga lyft, inga ansträgningar och vila minst 2 gånger om dan i minst 30 min.. jösses säger jag bara.. när ska ja hinna göra nån nytta?!
bara att gilla läget!
Nu ha ja uppdaterat er lite, blev kort och kanske lite grötigt men ja ha inte riktigt hunne smälta allt själv än så kan bero på de...
Over and out....!


Sen är ja så förbannat less på att DU
ska lägga dig i saker som du inte har att göra med!
Låt mig sköta mitt och ta hand om ditt egna
jävla liv för du är ingen jävla expert
som du försöker framstå dig själv
som.. 2 ord räcker..
FUCK OFF!!!

19 februari 2012

Idag är det min och Lars årsdag! 1 år sedan vi vart tillsammans och ja.. de ha hänt en hel del under 1 år...
  • Vi vart tillsammans
  • Vi flyttade ihop i hus
  • Nu ska vi bli föräldrar


    Men jag trivs och ångrar ingenting å de ä ju hövvesaken :)
Annars så händer det inte så mycket för oss just nu, vi njuter av vår dag och sedan i eftermiddag så ska jag börja packa väskan eftersom vi åker till Umeå imorrn..
Ja hoppas verkligen inte att det blive mer vätska för pyret.. ja hoppas att den ska ha försvunnit även om jag vet att det är väldigt liten chans att den skulle ha gjort det..
Men jag vill verkligen inte ( om man nu kan säga så, jag gör det ju för pyrets skull men jag hade helst sluppit och han inte skulle behöva ha denna vätska så klart.. ) åka till stockholm igen... det tog så himla mycket på krafterna förra gången och jag var riktigt slut på då vi kom hem igen..
Denna gång känns det som risken är större att vi blir kvar och har jag då otur så får inte Lars stanna med mig utan att han måste sova hos Pehr under tiden vi är i stockholm..
Med tanke på hur lätt jag har för att stressa upp mig och få lite små panik då jag är inom sjukhusets väggar så hoppas jag verkligen att om vi ska stanna kvar att han får stanna med mig så jag kanske kan hålla mig lite lugnare och lite tryggare...
Men jag håller tummarna att det kommer gå bra och jag hoppas ni också gör det.. känns som vi behöver all tur vi bara kan få just nu!
Blir så himla besviken på mig själv också för nu ska jag ju läsa biomedicin med sköterskeprogrammet i lycksele för att komma in i deras studiesätt och sedan ska jag skriva anatomin så jag vet att jag behöver lägga mycket fokus på pluggningen nu och jag känner mig motiverad och har verkligen längtat efter att få börja plugga igen men trots det så inser jag att allt som är runt pyret får mig att tappa fokuset på pluggningen..
jag läser och försöker men det känns som att ingenting går in..
jag återgår bara till mina funderingar och tankar kring pyret..
Blir så arg för jag vet att jag måste fokusera och plugga men det går inte alls som jag tänkt..
Men jag får kämpa på och se hur det går.. ja får väl försöka tänka på att det faktiskt inte riktigt är så enkelt just nu med allt som händer och ta det som det kommer.. fast det inte är de lättaste!
Skickar även en hel drös me styrke kramar till min vän Emma som kraschade under en tävling i helgen och ligger på sjukhus med trasigt bäcken! Hon operaras idag så jag håller tummar och tår att det ska gå bra! Kämpa på bruden, du är stark så du kommer fixa de här!Nu ska jag ta och slänga omkull mig i soffan en stund och glo på tvn!
Over and out...!


....

kontrollen i umeå gick inte som vi hoppats..
vätskan har kommit tillbaka så vi måste tillbaka till umeå på måndag för kontroll igen och ev åka ner till stockholm igen för tappning av bröstkorgen..
Pyret mår fortfarande bra, han sparkar å har alla flöden bra men just den där vätskan..
proverna hade då kommit på vätskan och det fanns absolut ingenting i den.. alltså bara ren vätska..
läkarna hade åtminstone trott att dom skulle hitta några celler som dom kunde kolla i vätskan men icket..
så nu står vi här igen, utan svar och en hel drös me frågor och funderingar..
just nu kan det inte kännas mer orättvist, skrämmande och rent sagt åt helvete..
jag hade ju hoppats på att det skulle vara bra nu och att man skulle slippa oroa sig!
Känns som man kommer sova oroligt och dåligt inatt.. ja håller bara tummarna att dom ska komma underfunn me va de ä så vi kanske kan behandla eller åtminstone veta någonting..
nu blir det helt enkelt så att man får ta en dag i taget!

Over and out.....!

16 februari 2012

Usch så värdelöst jag sovit inatt, jag har legat på hel spänn hela natten..
det började med att jag gick och la mig då det small från garaget, tänkte att de är nog veden som pappa hjälpte mig att bära in som börjar bli varm eller nått..
men va tvungen efter en stund att kliva upp för att gå på toa och då ser jag att det står en bil på vår infart uppe vid vägen.. Fick tvär panik eftersom vi haft på hälsningar förut av en bil som stått vid infarten och det var då jag vaknade av att larmet gick på bmw:n och 2 stycken sprang mot bilen som stod på infarten.. bilen hade då ingen reg plåt bak..
Iaf så gick ja in i tv rummet och tände lampan i taket, då backade bilen ut från infarten och for :/ usch varför är Lars aldrig hemma då de bli nå sånt här läskigt?!
Slog igång tvn och lät den gå hela natten bara för att det skulle se ut som någon var vaken iaf om det skulle vara så att det var en bil som var ute och spanar..
Kan ju som sagt vara någon som bara stannat till också men som sagt, jag litar inte riktigt på att det skulle vara de då vi haft på hälsning förut..
Bara att hålla alla dörrar låsta å alla grejer inlåsta nu framöver igen!
Men iaf så blir det inte mycket till sovmorron idag då jag ska med bussen till Umeå kl 11.  Kontroll för pyret igen efter att dom tappat hans bröstkorg på vätska!
Jag hoppas verkligen att det inte har kommit mer vätska utan att han kanske orkar ta hand om vätskan själv och ta bort den ( om det skulle fortsätta att komma vätska! )
Förhoppningsvis har lugnorna också väcklat ut sig då dem hade blivit ihop tryckta av all vätska då vi var i stockholm...
Det som känns mest spännande idag är att vi ev får svar på provet karolinska tog på vätskan.. jag hoppas den ger " goda " resultat så man kanske känner sig lite lugnare.. så ni få hålla tummarna allt vad ni kan idag att svaret kommit till umeå!
Kanske ska man ta å leta fram nå mys-kläder idag, har sneglat på onepiece:n men kan bli krångligt då man ska göra ultraljud..!
vill ha någonting bekvämt då jag ska åka buss, pyret är inte så förtjust över att någonting sitter åt på magen.. antagligen så blir det inte lika lätt att röra sig..
Stackars Lars, är aldrig " finare " klädd längre men han få stå ut helt enkelt ;)
Nä nu ska jag ta och göra mig iordning, tove kommer och hämtar mig innan 11 så jag ska ha fikat och gjort mig klar innan dess!
Ha en bra dag!
Over and out....!


15 februari 2012

Onsdag, vaknade imorse och hade riktigt ont i ryggen.. klev upp å fikade, gjorde upp eld i pannan så jag kan duscha och sedan la jag mig igen för att läsa lite och låta ryggen vila.. MEN ja skattade lite lätt för mig själv då jag skulle ta mig upp från sängen igen för de höll verkligen inte på att gå!
Ja hade behövt en lyft alltså för de nog den största utmaningen jag haft på länge..!
Så nu hoppas jag att en varm dusch ska hjälpa till att lätta smärtan i ryggen lite så jag inte behöver gå som en 90 åring resten av dagen :p haha!
Nu börjar det verkligen kännas att jag har dåliga leder redan, jag börjar på att ha mycket värk och att åka bil är ibland värsta mardrömmen..
Allt värker och det känns som någon ska riva sönder hela mig i bitar.. Men jag tvivlar inte på att det är värt det men det är såna här dagar som jag saknar mina värktabletter för då kunde man ju klara av lite mer..
Men jag tror min kropp mår så mycket bättre då den fått vara utan värktabletterna i flera månader nu och jag hoppas på att jag ska klara mig utan dom senare också men ja.. nu äre ju extra mycket tryck på kroppen också så jag tror detta kommer att lösa sig senare :)
Men lars brukar vara snäll med mig då han är hemma för då får ja massage å de tackar man ju inte nej till ;)
Annars så är de full fart på pyret, igår kväll hade han karateträning hur länge som helst och varje gång jag somnade till så visade han minsann att de inte va läge att sova...! han börjar bli stark den lilla krabaten!
27 veckor och 3 dagar gammal är han ju nu, graviditeten är ju 28 veckor men pyret är 27 :)
Läskigt att vi faktiskt börjar närma oss 30 veckor.. det innebär att det inte alls är många veckor kvar innan han är beräknad!
Vi har gått 193 dagar av 280 så det minskar kraftig och det innebär att det bara är 87 dagar kvar tills beräknat datum.. jösses säger jag bara, nu rusar tiden verkligen iväg och ja tvivlar på att jag kommer hinna med riktigt :P
Men så äre, nu ska ta och duscha. ta fram ryggsäcken så jag kan packa lite grejer inför att åka till Umeå imorrn och sedan dra mig ner på dagis för att städa i 2 timmar! ska bli skönt att komma ut ett tag :)
Over and out....!


Vecka 28 ( 27+2 )

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit glesa hittills kommer de att ske oftare nu. Har du fött barn utan komplikationer förut räcker det om du kommer lite mer sällan framöver jämfört med förstföderskor.

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen.

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extraurinprovblodvärde och/eller blodsocker. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Säkert får ni lyssna på barnets hjärta genom en ultraljudsförstärkare.

Om din blodgrupp är Rh-negativ har du säkert fått reda på om ditt barn är Rh-negativt eller positivt. Bär du på ett Rh-positivt barn blir du nu erbjuden en spruta med Anti-D för att förebygga immunisering. Bär du på ett Rh-negativt barn föreligger det ingen risk för immunisering och någon förebyggande behandling eller ytterligare provtagning under graviditeten behövs inte.


14 februari 2012

gösses vilken natt detta har varit.. jag har drömt så mycket konstiga drömmer så jag förstår inte riktigt själv vars ifrån dom kommer...
drömde bland annat att jag vaknade och huset stod upp å ner så att när jag skulle koka te vatten så fick jag hålla ett lock över kastrullen för att vattnet inte skulle åka ur..?
ja som sagt, inte riktigt normala drömmar!
Annars ha det inte hänt så mycket nytt faktiskt.. det är en jäkla fart på pyret på kvällarna, gärna då jag går å lägger mig för att sova. Lill chefen ska minsann visa vem det är som bestämmer när det är dax att sova!
Sedan när jag pratar med lars så brukar jag använda högtalar funktionen på mobilen, har lars varit borta ett tag så brukar pyret börja sparka som bara den då jag her på högtalaren då jag pratar med lars! haha riktigt fränt!
Sen när Lars är hemma på helgerna så kan han vara lugn och ja, inte gör amer fyr för sig än vanligt så antagligen kommer de bli en pappas pojk..!
Idag ska jag faktiskt vara riktigt duktig och göra chilicorncarne.. så att vi kan frysa in och ha hemma som matlådor! Var på ica då dem hade 5 burkar med vita bönor för 20 kr så då passar man på!
Ska ta och skriva in en överklagan också till csn då jag vart nekad studiemedel eftersom jag tog studieuppehåll mitt i en termin och att jag inte kommer hinna plugga så länge innan jag måste ta studieuppehåll igen då pyret kommer men hallå?! jag var ju som tvungen å ta studieuppehållet mitt i terminen eftersom jag annars skulle haft praktik..
hur hade dom tänkt att det skulle gå?!
blir så less så det finns inte.. men överklaga ska jag!
Nä nu ska ja gå å kolla om de finns varmvatten så jag kan ta mig en dusch!
Over and out...!


11 februari 2012

uppdaterar lite kort om hur det gick för oss i stockholm.. Lång historia kort..
Tack och lov så kom vi hem utan drän på pyret, läkarn ville inte sätta något drän än för han menade på att de va större risker än att helt enkelt bara gå in och dra ut vätskan ur bröstkorgen och ev göra de 2 gånger istället för att sätta dränet..
tacksamt gick vi med på det eftersom att ju mindre risker desto bättre...
så dom stack ner en nål i magen på mig för att bedöva pyret och den kändes ju ingenting, va ju precis som fostervattensprovet som jag tog utan bedövning..
Sedan så när dom skulle dra ur vätskan så tog dom fram en större nål ( jag trodde dom va lika stor men lars berätta i efterhand att den var mycket större som dom drog ur vätskan med.. ) men jag som har sån läkarskräck försökte ju mer bara koncentrera mig på att inte svimma än något annat just då :P haha
så ja diskuterade inte så mkt med läkarn när han ville lägga en lokalbedövning på mig där han skulle använda den större nålen och ja tänkte bara att de va mest bara onödigt, ja vill ju ha så lite som möjligt då ja ä livrädd för allt som dom ska göra på mig.. inte smärtan eller så jag är rädd för utan människorna å miljön kan man väl säga.. dom kommer helt enkelt för nära inpå mig och det gillar jag inte!
Iaf så la dom bedövningen och sedan stack dom mig igen, genom pyrets bröstkorg och sedan så drog dom ur 75 mil vätska från pyrets bröstkorg.. låter egentligen inte så mycket men om man tänker på den lilla kroppen och detta fanns då bara i bröstkorgen.. då är det ganska mycket.
Läkarn vart då iaf nöjd och tyckte att ultraljudsbilden så mycket bättre ut nu i bröstkorgen så det kändes skönt!
Efteråt fick vi åka ner på specialist mödravården och ligga på observation på ctg bevakning och dom sa att hjärtljuden kunde vara låga och åka lite upp å ner eftersom han varit bedövad. på pyret låg hjärtljuden strax över 130 så lägre än vanligt vare ju men inte farligt eller så.
halv timme senare vare som att han piggnade till och vart flyg förbannad! Hjärtljuden sköt upp i 153 och han sparkade så de va de jävligaste.. tro magen hoppa 2 cm högre upp då han gav mig en spark så då var han arg!
Sedan så flyttade han på sig hela tiden så dom fick inte ctg apparaten att registrera hjärtljuden så tillslut gav dom upp!
Men dom va överens om att de är en livlig och stark krabat vi har :)
Nu ska vi fortsätta gå på koller i Umeå för att se om vätskan nu kommer försvinna helt eller om den kommer att komma tillbaka.
Kommer den tillbaka kommer vi behöva åka ner en gång till för att tömma på vätska och ev överväga att plocka ut pyret tidigare för att sätta in behandling mot vätskan då det som jag fattar det är mindre riskfyllt än att sätta ett drän?
Sen om ja fatta rätt är ju en annan sak men de är bara att låta läkarna bestämma det som har kunskapen om det hela...
Så nu sitter jag här med 3 sår efter nålarna på magen, öm som bara den och en krabat som det är full fart på!
Men det tackar vi för eftersom att de är ett tecken på att han mår bra  :)
Nu ska ja lägga mig i soffan och slå på Ruffrider 7! Yeah skoterfilms mys!
Over and out...!


8 februari 2012

Ska försöka uppdatera här lite idag då det inte vart någonting igår..
Vi va som sagt i Umeå igår och komme hem ganska sent, missade demonstrationen för ambulansen tyvärr och jag hade gärna varit där men vi kom som sagt hem så sent och jag var ganska så trött efter allt..
Ingen bild fick vi med oss hem denna gång heller men det spelar ju egentligen ingen roll, vi har ju trots allt 3 månader kvar tills han är beräknad så vi lär hinna med några ultraljud!
Därimot hade han samlat på sig mer vätska denna gång så vi fick en remiss till stockholm för att dränera vätska från pyrets bröstkorg.
Tugnt och det känns så jävla orättvist att detta ska hända oss.. alla som "misssköter" sin graviditet och får inga problem alls och just nu känns det som att allt bara händer oss även fast jag vet att det inte är så..
Så på fredag så åker vi till stockholm och karolinska! Det som känns skönt är att dom har fortfarande inte hittat något som tyder på att han skulle vara "sjuk" då han kommer ut. Finns alltså inga missbildningar som dom har kunnat se eller som testet visat vilket är riktigt bra.
Läkarna låter väldigt possitiva och tror att pyret inte kommer ha några problem sedan så fort dränet sitter på plats och så länge dränet fungerar så kommer han få vara kvar i magen.. Blir det något annat så kan det ev bli så att dom tar ut honom tidigare men det försöker vi inte tänka på just nu utan nu tar vi en dag i taget!
Så nu få ni helt enkelt hålla tummarna för oss på fredag att allt går bra men det tror jag för de är en riktig liten fighter vi har tror jag!
Over and out....!


6 februari 2012

Har fått ett frågeformulär som en ville jag skulle svara på så nu har jag gjort det :)
Har inte så mycket att berätta om idag heller faktiskt, vart och hälsat på faster och drucke kaffe annars ha ja bara vare hemma och vilat.
Har insett att ska jag inte ha svin ont i alla leder imorrn efter bilåkning fram och tillbaka till Umeå så måste jag ha en dag då jag bara tar det lugnt! Men det är nog lika bra att jag vänjer mig för dom ha ju trätte på mig att jag inte tar det mer lugnt nu när jag är gravid med tanke på mina redan slitna och dåliga leder och sedan för pyrets skull så lika bra att man börjar lyssna :) Gud mor Marica ha så lätt för att trätt lite extra annars ;) haha!
Har haft full fart på pyret idag, han ha sparkat så jag är alldeles öm i magmusklerna! Fast jag får väl skylla mig själv då jag hittat ännu en sak som han tycker är störande ( åtminstone va vi tror, han kanske tycker det är riktigt roligt också? ) Om man badar och skvätter med vatten just vid magen, då börjar han sparka som bara den och slutar man då så slutar han, börjar man igen så börja han sparka igen.. haha! Ungefär som gravidsmycket som skulle vara så lugnande för fostren i magen och sedan när dom är födda.. Det är alltså en boll som låter då man skakar den och så fort jag har på mig den och den börjar låta så börjar pyret sparka efter den.. så ibland när jag sitter still och bollen ligger på magen så hör man hur den börjar låta och då börjar han sparka på den så den hoppar runt på magen. Han slutar inte heller förän man plockat bort bollen :) Vart en del ändå som jag kunde berätta men nu får ni ta och läsa frågorna för jag ska lägga mig i soffan och titta på film!När fick du reda på att du var gravid? 4 september 2011, då jag först tog 1 test hemma och sedan satte jag å Lars oss i bilen å åkte till vilhelmina för att köpa fler tester som vi tog hos Marica på kvällen :)

När är bebis beräknad? 12 maj 2012

Var bebis planerad? Nej, åt fortfarande p-piller och hade inte slarvat med dem heller så det vart utan att vi ens tänkt på det.

Hur reagerade du och din partner? Chockade vart vi båda två men tror Lars förstod de snabbare än jag för jag hävdade bara att det var något fel på testen så vi tog några stycken :p

Var ni säkra på att ni skulle behålla? Självklart, vi va överrens om att trots att jag ätit p-piller och pyret väljer att komma till oss så är det meningen helt enkelt!

Hur gammal var du när du fick reda på det? Jag var 20

Hur reagerade era familjer? Chockade som vi antar jag men sedan vart dem väldigt glada!
Har du fått må bra hitills? Verkligen inte, har mått sjukligt dåligt under flera månader, inte förän nu på sista tiden som jag fått må bra och orkat med vardagen. Ibland händer det dock att det kommer dagar som jag mår riktigt dåligt på och då spyr jag precis som förut..

Hur mycket av graviditeten kommer du dela med dig av här på bloggen? De jag känner för. Vad som händer runt omkring oss i graviditeten som jag tycker är intressant eller roligt att dela med sig av.. Vissa saker skriver jag ut bara för att slippa att folk ska "föra vidare" information dem hört från oss och någonstans på vägen blir det något helt annat.. Därför väljer jag att skriva det här så folk kan läsa sanningen och vid ev frågor, fråga mig istället för att lyssna eller fråga runt bland andra.

Vad hoppas ni på, en flicka eller en pojke? Vi hoppades på en varelse me 2 ben å 2 armar..! Men nu vet vi att vi med största sannorlikhet väntar en gosse!

Har ni köpt något till bebis än? Barnvagn, kläder och lite små plock :)

Har ni pratat om några namn? Jepp och vi har namn till både kille och tjej som vi är överrens om :)

Hur känns det att du ska bli Mamma? Oj, bra fråga egentligen.. jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det...Men det är både spännande, fantastiskt samtidigt som jag måste erkänna att jag är lite nervös.. Blir liksom en STOR omställning i ens liv men jag tror nog att det ska gå bra!Over and out....!


5 februari 2012


Söndag, jag har inte så mycket att skriva om idag så ni får istället läsa lite om pyret som idag blir en vecka äldre!
Ja hoppas vi får me oss en bild från ultraljudet på tisdag för jag har 1 ram till som behöver ett foto på hyllan i tvrummet..

V.27 ( 26+0 )

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Pappa/partner

Graviditeten blir än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna ner tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.

 

 

Over and out....!4 februari 2012

Lördag, -32 på termometern och helt sjukt underbart väder ute.. synd bara att det ska vara så förbannat kallt!
Idag ska vi bjuda mormor och morfar på midda eftersom morfar hjälp oss med grävningen och skottningen i vinter.. Så det blir till att vara som en riktig husmor idag och mest bara stå framför spisen! haha.
Blir en skogsgryta till middag med fläskfile, kantareller å lingon, kommer bli super bra med en snabb cheesecake till efterätt!
Sällskapet får dricka vin till maten och jag får hålla mig till trocaderon.. fast ska ja vara ärlig så tro ja bara att jag skulle må dåligt om ja ens skulle dricka vin..
allt som man annars drack eller åt innan graviditeten smakar så jävla konstigt just nu, åtminstone för mig..
inte ens PALT smakar lika dant å då äre verkligen obra!
I helgen får jag dessutom ha Lars hemma några extra dagar eftersom vi åker till Umeå på tisdag igen för kontroll av pyret. jag hoppas verkligen att vätskan börjat dra sig tillbaka eller att det åtminstone är oförändrat så det inte ökar i vätska för då äre väl bara en tids fråga tills vi får åka till stockholm antar jag?
Men nu ska vi inte tänka så, de kommer gå tillbaka helt enkelt! de ha ja nu bestämmt så de så!
Kom förresten på imorse att den 19 februari har jag och Lars vare tillsammans i 1 år, vilket innebär att vi vare sambos i ungefär 1 år också.. shiit alltså vars har tiden tagit vägen?! Men jag trivs som fisken i vattnet och jag känner på mig att de kommer bli fler årsdagar framöver :)
Nä nu ska ja ta och hämta mig en kopp kaffe, vart tvär sugen..
Over and out...!


3 februari 2012

Fredag!!! äntligen som jag ha väntat!
Idag kommer Lars hem och jag har verkligen saknat han så det är helt sjukt! tyckte att om han är borta 2 dar mer än vanligt borde inte göra så mycket men det kan jag lova att det gör..
Ja vart även utringd på lite extra jobb idag så jag ska snart göra mig iordning för att åka och jobba lite. vart inte många timmar men allt är bättre än ingenting!
Känns då att det är frisk luft ute idag, halv kallt inne så jag eldar för fullt! vart bara lite små panik imorse då jag skulle göra upp eld och upptäckte att det inte fanns nå näver.. så de va bara att springa in igen å hämta reklamen vi fick me posten.. funkar ju de med men det bli så jävla mkt aska i pannan..
det är det redan men ja hittade ingen tom hink att tömma askan i heller så lars få väl fixa de när han kommer hem :)
Nä nu måste ja springa iväg!
Over and out...!


2 februari 2012

idag har jag varit hos barnmorskan för kontroll och allt gick jätte bra! Vi pratade mycket om hur allt är med vårt lilla pyre och hur vi mår osv. Men jag sa att vi både känner oss nog ganska lugna trots allt, jamena eftersom vi har ingenting annat att jämföra med så för oss blir det ju en rutin och någonting som hör till för oss. medan för andra kan detta vara helt onormalt om ni förstår va ja menar..
Men att det är klart man funderar och är orolig men vi är i goda händer så det känns tryggt iallafall!
Vi mätte även magen för första gången och måttet var inom normalt värdena, blodtrycket var bra, hjärtljuden var bra så det fanns ingenting som avvek från det normala vilket var väldigt skönt! En riktig fighter vi har som verkar ha bestämt sig att vätskan inte ska påverka honom! :)
Blodprover tar vi om 3 veckor för mina värden har varit så bra så det finns ingen anledning att ta varje gång vi ses. Känns skönt att kroppen inte börjar körva än så länge :)
Sedan var jag och gjorde lite ärenden, hämtade ut paket på posten osv så jag skulle slippa fara ut senare ikväll då det trots allt är -26 grader på ranchen.. brr! ja lovar det går mycke ved!
När jag kommer hem får jag ett sms att mina skolböcker kommit.. VAFAN så typiskt! men tänker att dom får ligga där tills nån annan dag och då kommer jag på att jag skulle svänga in på bibloteke innan jag skulle hem.. även det flög ur skallen på mig!
Inte lätt då man lämnat skallen hemma direkt!
Men ja fick faktiskt en överraskning idag! Öppnade paketet från netonet där jag beställde headsetet jag behöver tills jag ska börja plugga igen och när ja öppnar kartongen så hade jag fått ett USB minne med på köpet!
Formen av en kapsylöppnare? men det spelar ju ingen större roll.. perfekt då mitt andra är fullt me en massa skit som jag måste gå igenom..
Det innebär att jag kan skjuta på det lite till! haha!
Nä nu ska jag ta och leta reda på någon middag!
Over and out....!


1 februari 2012

Ny månad och en dag närmare pyrets beräknade ankomst..!
Fatta att den 12/2 så har vi "bara" 3 månader kvar tills han är beräknad.. helt sjukt va tiden har sprunge iväg..
Men än är det ett tag kvar så vi få längta ett tag till!
Imorrn äre torsdag vilket innebär att vi ska till barnmorskan för kontroll, jag hoppas allt ser bra ut för ja vill verkligen inte behöva åka till Umeå igen för observation.. samtidigt som jag vet att skulle de finnas minsta tveksamheter så får vi ju åka direkt.
Men så länge de är det bästa för pyret så gör man ju det så klart! men han ha då sparkat och levt rövare inne i magen så jag känner mig trots allt ganska lugn...
Idag så ha jag iaf varit på kronan med Vendela och deras prinsessa Vilja, riktigt söt va hon! Tror hon dock tyckte att vi va lite tråkiga som bara satt och prata för vi vart lite grinig ett tag men så fort de började komma lite mer folk så va vi nöjd igen! de blev lite mer action å de gillar man ju så klart :)
Sedan kom Fredrik, Sandra och Ozzian förbi och satt och surra me oss ett tag så det var riktigt trevligt! Så denna dag har ju gått lite fortare än va dagarna normalt brukar göra men det klagar man ju inte över som sagt!
Nu blir det bara att fixa middag, äta och sedan bege sig upp på samhälle för att fara och gratta faster som fyller år idag :)
Nä ska kanske ta och börja med maten så det inte blir så sent!
Over and out...!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu