31 januari 2012

Fick en kommentar igår om pyret är en han och ja, 3 läkare ä säkra på att det är en gosse vi väntar så vi kör på de :)
Iaf så äre tisdag idag och jag har inte gjort så mycket annat än att plocka lite här hemma, bure in ved och pratat med min sjukgymnast.
Somnade skit fort igår då jag gick å la mig och det var så skönt! sov tills kl var 10 och vart lite förvånad för jag hade ställt klockan på 8 men jag hade inte ens hört den..
den stod fortfarande å ringde när jag vakna så jag antar att jag var riktigt trött :)
Fick besök av Hugo så vi satt och surra en stund så de va trevligt!
Ikväll ska ja åka in på byn för att träffa Marina en sväng och hjälpa henne att packa ner lite grejer i lägenheten, lite vettigt måste man ju hinna göra också!
Ska åtminstone bli skönt att få komma hemifrån en stund så man får lite luft å att ha någon att surra me är ju aldrig helt fel heller! :)
Kvällen kommer garanterat bjuda på några goda skratt också för dom brukar aldrig vara långt borta med marina :)
Nä nu ska ja dricka upp mitt te så jag är klart då Marina slutar :)
Over and out....!


30 januari 2012

idag känner jag mig riktigt halv död! har sovit riktigt dåligt inatt, vaknat flera gånger så jag har inte alls fått mycket sömn inatt!
men de kanske gör så ja somnar tidigt ikväll istället så jag får hoppas på det!
Annars händer det inte så mycket här idag, jag måste upp på affärn för att handla MEN jag såg nyss polisbilen åka förbi norrstrand så jag får helt enkelt vänta lite..
det är nämligen så att bältet på volvon är det nå knäppt med så jag får inte på mig det :P
Magen är helt enkelt ivägen för att det ska gå så man vill ju inte chansa på att polisen inte står någon stans efter vägen för med min tur så gör dom ju så klart det..
Får ringa å kolla om det är någon som kan skjutsa upp mig istället!
Sedan på onsda ska jag träffa Vendela och Vilja för en fika på kronan, ska bli roligt att få träffa dom och få surra lite :)
Skulle ju hälsa på dem då Vilja va rätt så nyfödd men eftersom jag låg och inte mådde så bra då så fick det vänta så man inte smittar. Vore ju inte speciellt roligt att smitta en nyfödd bebis me förskylning direkt :)
Men nu ha hon ju vuxe till sig lite!
Sedan på torsdag ska vi på besök hos Lina igen, denna gång ska vi mäta magen om jag inte fattade det hela fel!
Nya prover skulle också tas så jag hoppas dom visar bra resultat som dem gjort alla andra gånger fast man vet ju aldrig!
Sedan ska vi lyssna på hjärtljuden, har aldrig varit nervös inför det förut men nu är jag.. antagligen eftersom att dom sagt i Umeå att det är en av sakerna som vi kommer märka ändras om pyret börjar bli påverkad av vätskan..
Fast han har legat så bra i hjärtljuden alla andra gånger så innerst inne tror jag att det är lugnt men oron finns alltid där trots allt...
Man vet ju aldrig hur fort det kan vända men jag håller tummarna!

Nä nu ska ja dra ett ryck å göra iordning så ja kan åka upp å handla sen!
Over and out...!


Nu...

går det att kommentera min blogg igen..
måste varit något fel på bloggdesignen å därför gick det inte att kommentera!
Men nu äre fritt fram igen så kommentera nu ordentligt :)

28 januari 2012

Igår va vi till Umeå igen, Lars skulle kolla ögonen, vi skulle på specialist mödravården och jag och Marica skulle shoppa lite.. okej marica shoppa som vanligt mest men de är ja inte förvånad över ;)
Specialist mödravården gick bra, dock hade dem lite läkare så vi fick vänta en stund innan vi fick komma in och träffa vår läkare.
Tyckte så synd om ett par som vi mötte när vi kom in och dom hade tårar i ögonen, knappast nå bra besked som dom hade fått.. de påminner en om att vi ska vara tacksamma för att vårat lilla pyre faktiskt mår bra och växer som det ska, 800 gram väger vår lilla nu i magen ungefär! Inte undra på att de börja bli tungt ;p
Men vi fick komma in, göra ultraljud me barnmorskan först eftersom han också ville se hur de såg ut nu då han följde oss veckan som vi låg inne också..
Så nu ha Marica fått se sitt gudbarn och känt de sparka så ja tro hon är nöjd :)
Läget var iaf oförändrat med pyret, vätskan var kvar men hjärtat och allt slog som det skulle så det fanns ingenting att oroa sig för tack och lov!
Tillbaka igen om 2 veckor, hjärtljuden ska kollas hos barnmorskan varann vecka så nu börjar det bli mycket!
Men jag klagar inte, så länge dom har koll på oss och pyret mår bra så gör jag vad som helst!
Idag tog vi sovmorron alla 3, lars och jag är vakna å marica sover än så länge! Tro ja ska väcka upp hon snart så jag få rå om hon några timmar till innan hon åker! ;)
Ha vare så skönt att ha hon här å mysigt framför allt :)
Nä nu ska ja ta och hitta nått att äta innan min mage skriker rakt ut!
Over and out...!

v.10

v.19

v.24

25 januari 2012

måste bara visa gåvan vi fått till pyret!
Haha helt underbar och jag lovar, den kommer att bli väl använd!
Tack så mkt!

24 januari 2012

tisdag..
ja, jag vet inte riktigt egentligen va ja ska skriva om men ja få väl komma på något!
Ha tillbringat lite tid me Lars syster och hennes familj vilket var mkt trevligt! Varit på ikea en snabbis me Lars för att handla lite lampor och lite små saker till pyret!
På torsda kommer Marica hit och gu va ja längtar! ska bli så roligt att få umgås lite :)
Sedan blire umeå å fredan för att shoppa, lars ska göra synundersökning och vi ska fara och göra ännu ett ultraljud för att se hur det är med pyret! Förhoppningsvis har han inte samlat på sig mer vätska utan att det börjar försvinna!
Men de är full fart på han inne i magen, speciellt då ja tycker de är dax att sova! då sparkar vi som bara den minsann!
Men de gör absolut ingenting då de är ett tecken på att han mår bra!
Nä ska ta å fika lite innan de bli sängen för min del!
Over and out...!


20 januari 2012

efter en händelserik vecka så är ja glad över att vara hemma igen!
Först min lilla bäck upplevelse me skoter vilket innebar ambulans för kontroll av pyret som lugnade oss ordentligt då han började sparka å vart väldigt livlig då dom lasta ur mig ur ambulansen.. antagligen för de va enda gången vi stod still?
Sedan va Lars me om en arbetsplats olycka så han hade ett ödem i ögat vilket innebär att de vart sjukskrivning för hans del..
Vi fick ett extra ultraljud pga min bäck resa som från början gick väldigt bra tills de upptäckte att vårt älskade pyre ha samlat på sig vätska runt ena lungan..
akut till Ume för att träffa en specialist, hon hade aldrig sett nå liknande tidigare så vi vart inskrivna i ume på nus från tisda till freda för att ligga under observation så vi ha nu gått på en massa kontroller under dessa dagar..
fostervattens prov och allt..  va faktiskt riktiga snuskig känsla.. ja lovar..
men de kändes som att de va inget att diskutera om då testet kunde visa en anledning till varför pyret samlat på sig vätska så vi tog det utan funderingar!
Nu ha vi äntligen fått komma hem, proverna på pyret va bra så det fanns ingenting att oroa sig för där vilket va grymt skönt. en sten lyftes från våra bröst alltså!
Dock ska vi fortsätta åka på kontroller i umeå nu ett tag framöver.. men de känns tryggt att dom håller koll på utveckligen av detta så vi får veta direkt om de händer något nytt.
Ha verkligen varit en prövning för oss men vi tog oss igenom det! <3
Nu ska ja bara längta tills torsda för då kommer bäste Marica hit å hälsar på! De gillar vi alla 3 :)
Sen ska ja faktiskt försöka att bara tare lugnt också för de är i princip en order nu mera.. jobbigt men så kan de bli ibland...!
Nä dax att krypa isäng för ja ä helt slut på!
Over and out....!


14 januari 2012

idag är det lördag och ja tillbringar helgen hemma på ranchen tillsammans me Lars..
Lugnt och skönt står på schemat och ja lovar, de behövs..
Igår va vi till Umeå för att lämna in audin och kolla på nya glasögon åt Lars, så vi åt kina mat och hade de riktigt mysigt.
Kom hem vid kl 20 och då hämtade vi Nisse katten hos mor å far och for sedan hem på ranchen! trodde ja skulle få mysa riktigt mycket med nisse då han ska vara här hela helgen men än så länge så ha han vare me kompis me lars än med mig..
kanske beror på att de ä lars som matar han me skinka å ost ;)
Ja ha även hunne vara me Marica i veckan å äte mys lunch som vart bortglömd så vi fick vänta 1 hel timme på den.. tvär vart vi båda 2 å ja lyckades få mig 5 semlor för priset av 39:- också som kompensation! Marica skämdes så hemskt så hon gick ut! haha!
men ja klagar inte :)
så efter ja kom hem från vilhelmina så for vi hem till mamma å pappa för att fika..
Sedan ska ja å lars ta itu me att städa å stöka till i sovrummet för vi ha insett att vi borde kanske börja ställa iordning lite för pyret, känns som att vi inte riktigt hinner med tiden riktigt..!
Imorrn gå vi in i vecka 24, vilket innebär att de är ca 16 veckor kvar innan pyret är beräknat..
vars tog de första 24 veckorna vägen liksom?!
Men de känns ändå skönt eftersom vi faktiskt ha de mesta, vagn, spjälsäng, korg,  skötbord osv.. de mesta som behövs ibörjan iaf!
Men skötbordet ska vi försöka piffa till lite me en ny knopp ( är ett skötbord som man hänger på väggen ) lite fina figurer att klistra på så de få lite mer färg på sig då de nu är helt vitt...
Nä nu ska ja ta å leta reda på ett recept på lax paj för de ska nämligen serveras på ranchen till middag!
Over and out....!


9 januari 2012

Efter en händelserik helg i borgafjäll så tar ja å slänger in en liten uppdatering om vad som händer kring pyret nu när vi gått in i v.23!
Får se om ja orkar sätta mig ner och uppdatera lite senare vad som händer i vardagen men ja lovar.. den innehåller mest plugg så ja tro de å roligare å läsa om pyret!
Tabell
Hjärtat börjar att slå:
14. september 2011
Embryot rör sig:
8. oktober 2011
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
15. oktober 2011
Alla inre organ är färdigbildade:
15. oktober 2011
Risken för missfall avtar:
29. oktober 2011
Illamåendet avtar för de flesta:
5. november 2011
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
12. november 2011
Fostret sväljer och kissar:
26. november 2011
Ungefärlig tid för ultraljud:
3. december 2011
Du kan känna fostrets rörelser:
10. december 2011
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
24. december 2011
Fostret börjar att höra:
14. januari 2012
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
11. februari 2012
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
17. mars 2012
Beräknat förlossningsdatum:
12. maj 2012Bebis

Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar insulin och hormoner. Bukspottkörteln ger ifrån sig mer insulin så att blodsockret hålls på en normal nivå.

Du

Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.
Over and out.....!2 januari 2012

2012, nytt år och nya möjligheter!
Tror detta kommer bli ett bra år faktiskt! många nya förändringar :)
nyår firades hos mamma å pappa och sedan så for Lars till morgan medan jag for hem på ranchen igen... ja va alldeles för trött för att orka vara me nå mer och somnade direkt då jag komme in genom dörren!
Men skönt var det! Dan efter låg ja i sängen mest hela dan och bara mådde gött.. behövs de också.
Annars händer de som vanligt inte så mkt, vi ha gått in i vecka 22 och magen växer för varje vecka! pyret har nu också börjat sparka Lars också så han inte missar allt :)
Livlig krabat äre iaf!
Nä nu ska ja bege mig in i pluggningen igen innan ja ska till mamma å pappa å äta middag!
Over and out.....!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu