31 oktober 2012

idag är det en stor dag, vårdmöte..
Idag skulle personalen gå igenom hur mycket det är kvar av Emils vård på sjukhus. Vad som behöver göras och vem som ska göra vad.
Jag hade väl förberett mig på att det var några veckor kvar iallafall, de pratar om att ta bort kuffen i tracken och laborera lite till med inställningnarna osv. 
Vår sköterska kommer in och sätter sig ner och ska börja tala om vad som kom upp på mötet och jag kände bara att, nä de kommer vara en bra bit kvar. den känslan bara flög igenom mig. Kanske va de för att sköterskan satt sig ner för att prata. de brukar nämligen göra så om de är något tungt de ska prata om ( de ha iaf alltid gjort de då det har dåliga besked åt oss. ) eller så kom dom med en kanna saft.. haha det är ett internskämt, några av er har säkert hört mig berätta den historien förut så ni vet de komiska :)
Iallafall så börjar hon prata om att beställa syrgastuber hem, kontakta kommunen eftersom när Emil är färdig vårdad på barn 4 så har kommunen 5 dagar på sig att göra klart så vi kan komma hem annars får de betala vårdkostnaden för Emil och jag lovar. de vill dom inte.
Tror vi ligger omkring 30000:- dygnet.
Sen säger hon, det är bara dagar kvar nu innan ni är färdig vårdade.. inte innan helgen men på måndag kan man säga att det inte är frågan om nån lång tid.
Hela jag såg ut som ett frågetecken, dagar?! jag hade iallafall räknat med veckOR!
Så väldigt possitivt! Va nästan så man skulle kunna börja gråta. dagar.. Vi har alltså väntat på detta besked i 8 månader och nu kom det.
8 månader, helt sinnessjukt!
Så nu ser jag framemot att få komma hem till helgen, mysa tillsammans hela familjen i soffan och bara finnas till!
Sedan när jag kommer tillbaka är det egentligen bara att börja packa.
Sen hur många dagar det är vet jag ju inte. Det kan hända vad som helst och det vet jag. Vi kanske måste stanna 3 veckor till för att Emil blivit snorig eller vad som helst men just nu tänker jag gotta mig i tanken om NÅGRA DAGAR!
Så det är det som kommer hålla mitt humör uppe de här dagarna.
Vi är så nära nu, så nära att få åka hem som en familj! Det vi längtat efter så länge, det vi har kämpat för så himla länge!
Lampan tändes ordentligt i skallen efter det samtalet.. 
Jag tittade på Emil å bara tänkte. Älskade lilla Emil, mot alla ods som du haft under resans gång så har du klarat dig igenom alla. Du har överlevt de mest kritiska situationer och visat att du hade 1 stort mål i början av livet.
Du skulle hem, hem med mamma och pappa!
 
Åh kan inte beskriva hur stolt jag är över vår lilla kille!

Tankar till vänner från barn 4

Idag går mina tankar till två familjer här på barn 4 som vi lärde känna.
Deras små kämpar somnade in i helgen.
Jag fick ett brev av personalen när vi kom tillbaka efter vår permis.
Tungt brev att läsa då man lärt känna dem, pratat och stöttat varandra.
Man blir återigen påmind om att livet är skört, att man inte ska ta någonting för givet i denna värld.
Den kan vara så fruktansvärt grym denna värld så jag tror inte ens att man kan förstå det.
 
Tungt slut på denna dag
 

27 oktober 2012

Hemma! Äntligen hemma! 
Lars har åkt iväg på skoternsdag med sina kompisar så jag klev upp kl 06 imorse och skjutsade honom in på byn.
Emils mormor ha jobba natt hos oss så hon sover i soffan och Emil sover i sin säng. Lilleman har sovit riktigt bra i sin säng hela natten.
Snacka om att vi är bortskämda. Han somnade omkring 19-19.30 och sedan sover han till ca 06-06.30 då är han vaken till 08 ungefär och busar innan det är dax för mat. När matpumpen är igång och han känner att han får mat i magen så somnar han om igen och sover ca 1 timme.
Nu har vi ju assistenter nattetid men ibland kan man kan man få stiga upp mitt i natten för att hjälpa till om assistenterna behöver ( vilket vi inte behöver på barn 4 ) men jag måste säga att det är ganska skönt. 
Det känns som normalt.. Så trots ca 4,5 timme sömn så känner jag mig ganska pig.
Måste säga det att jag längtar nu hem ännu mer än vad jag gjort tidigare.  Det är så skönt att sova i sin egen säng, kunna kliva upp och slöa i soffan medan Emil sover osv. 
Sånt som man inte riktigt kan göra då man är på barn 4.
Tänk att på måndag blir Emil 8 månader. Shit tiden går verkligen fort samtidigt som den går så jäävla sakta. Emil börjar bli så stor nu. 
Jag kollade tillbaka i hans fotoalbum i veckan och man har svårt att tro att han var så liten när han föddes.
1900g pga svullnad. Beräknad vikt 1500g och vägde som minst 1640g efter nån vecka..
10 veckor för tidigt..
Nu är det en stor kille med en stark vilja på 6,1 kg!
 
Nä nu ska jag ta och göra iordning lite mer käk åt lilleman så det finns färdigt för idag.
Vi ska nämligen ut på en liten promenad idag upp på samhället och kolla på en klädutförsäljning så då äre bra om käket är redo!
 
 
 

22 oktober 2012

Dåligt med uppdateringar från min sida men det händer egentligen inte så mycket hos oss just nu.
Vi skolar in assistenter och längtar mer och mer hem..
Men ihelgen har vi haft ett stort delmål.. PERMIS!!!!
Vi fick åka hem med Emil fredag till lördag. Vilken lycka alltså! Men jag kan lova, det tar lite tid att åka iväg någonstans..
Jag skrev en packlista med allt som skulle med, som Emil behöver och ja.. bagaget var fullt i bilen trots att vi skickade hem vagnen med mamma dagen före..
Vi hade med oss:
 • 2 respiratorer
 • 2 portabla sugar
 • "akutsug" 
 • sugkatetrar för tracken
 • saturationsmätare
 • extra prober
 • inhalationsutrustning
 • akutväska
 • skötväska
 • matpump
 • slangar till matpumpen
 • Emil´s special mat
 • 2 boxar med slangar för knappen
 • sterilt vatten
 • natriumklorid
 • trachband
 • kompresser ( vanliga och trachkompresser )
 • trachsalva
 • rengöringstops
 • slangar till sugarna
 • laddare till respirator
 • 6 syrgasflaskor ( extra ska man alltid ha! ) 
 • syrgaskoncentrator
 • handsprit
 • handskar
 • befuktare
 • respiratorslangar
 • vattenpåsar till befuktaren
 • mediciner till Emil
Jag har säkert glömt något men ni förstår va jag menar.. det är en hel hög med saker som ska med!
Men det är helt klart värt det! Vi kom hem på fredan och det första vi gjorde efter att ha kommit in genom dörren va att sätta oss i soffan och bara njuta.. tillsammans!
När vi då skulle sätta ihop respiratorn och koppla ihop den upptäcker jag att en kabel är fel och inte passar till Emil´s respirator..
happ bara att ringa Umeå och tala om det och att dom får skicka rätt kabel på bussen!
Då får man lösa det på bästa sättet helt enkelt så det fick bli många inhalationer för Emil´s del.. inte Emil´s favvo syssla men va gör man? befuktning för slemhinnorna är super viktiga!
Vi höll oss inomhus hela fredan med tanke på att det var en del saker att få ihop men tillslut va allt på plats och nu fanns det bara en sak i våra huvuden... MYS!!
Emil hade besök av mormor,morfar och moster.. Emil drog på sig bamse onepicen och myste ner sig i mosters famn i soffan och där låg han länge å mös! 
Pratade och hade fullt upp med att snacka med alla ( Emil kan nu trycka förbi lite luft förbi trachen och få fram ett litet ljud ) och njöt så klart av all uppmärksamhet!
Emil´s gudmor kom också förbi innan hon gick och la sig några timmar eftersom hon skulle vara med Emil under natten..
Som de flesta redan kanske vet får vi inte lämna Emil obevakad ner än 2 minuter så vi behöver folk som sitter vakna och bevakar Emil under nätterna.
Natten hemma gick bra och när lördan kom hade vi inte alls lust att åka tillbaka till Umeå.. vafan nu ha vi ju känt friheten å nu ska vi bli inlåsta igen!!!
Men ja, vi åkte iväg till Umeå och min första kommentar när vi kom in va: Jag tycker vi ska få åka hem med Emil varje helg tills vi blir utskrivna..
Sköterskan skrattade åt mig och gav mig till svar: jag förstår dig, jag ska prata med läkaren och se va jag kan göra.
Antagligen visste hon att jag inte kommer ge mig utan kommer tjata tills dödagar om jag måste för jag ska hem en gång till å lite längre än bara en dag! ;)
Jag trodde faktiskt att det skulle vara läskigt att komma hem.. jamena Emil har respirator och är väldigt sjuk. Det har tillåmed jag svårt att förstå ibland när jag tittar på honom.. svårt sjuk.. Emil är så full av liv och bus. Hur kan en sån liten underbar kille med så mycket livsglädje vara svårt sjuk?!
Iband kan det vara så svårt att få ihop..
Men iallafall så när vi satte Emil i bilen och börja åka hemåt så sa jag åt Lars: det känns konstigt, inte konstigt på ett dålig sätt utan det känns bra.. jag känner mig fri och ÄNTLIGEN känner jag mig som en riktigt mamma!
Jag var inte orolig en enda sekund hemma, jag var trygg och visste att händer det något så kommer jag klara av det! 
Lördan bjöd även på en promenad med vagnen tillsammans med gudmor. Helt underbart att gå med vagnen på hemmaplan.. Friskluft framförallt.. Jag njöt och Emil sov som en stock. 2 timmar sov han i vagnen. Man blir så trött av den friska luften!
 
Annars så har vi idag fått besök av vår första ansvariga läkare, F. Han följde Emil från dag 1 tills i sommar då han gick på lång ledigt och hamnade på en annan avdelning ett tag. Tråkigt men idag var han tillbaka!
Så han kom in och utbrast: JÖSSES va stor han blivit! 
Det var F som skämtade med oss om att Emil blivit en tjockis när han vägde 2 kg. haha!
Vi kommer få en ansvarig läkare här i Umeå när vi blir utskrivna och det vart F. Tack och lov kan jag känna! Han vet allt om Emil och är verkligen en sån som bryr sig. Han har tillåmed kommit in på lediga dagar och kollat hur det gått och gått igenom inställningar på respiratorn osv.. Han har verkligen brytt sig om oss och tänkt och klurat hur han ska hjälpa Emil för att bli frisk.
Jag kan inte känna mig tryggare med någon annan läkare. Han är helt suverän! 
 
Tror jag fått med allt som har hänt fram till nu.. så nu är ni lite uppdaterade om hur vi har det!
Bjuder på lite nya bilder också!
 

Snälla pappa, jag vill ha en sån här traktor!
Pappa & Emil kollar på tv
'
Myser i mammas famn och kollar på tecknat
Jag kan själv!
Världens sötaste björn på promenad i vagnen
Stör inte mamma, det är grabbmys ikväll!
Mys hos världens bästa moster
Vår lilla solstråle redo för cafe besök!
På cafe, det fanns så mycket häftigt att titta på! " vad äter ni på?! "
Super trött kille som somnat i pappas famn!









 

9 oktober 2012

vad händer för oss just nu?
ja egentligen ingenting speciellt. Vi håller på att inskola assistenerna som vi ska ha hemma och ja, det går faktiskt bra.
Man blir bara helt slut på i skallen då man ska förklara allt man gör, hur man gör och varför man gör det.
Allting sker ju på rutin för min del så det blir lite kämpigt att försöka förklara men jag gör så gott jag kan.
Emil har fortsatt att vara stabil och han är glad och nyfiken. han sover allt kortare stunder på dagen för att sova hela natten. fast sovit hela nätterna har han ju gjort länge.. 
Snacka om snäll liten kille vi har fått. han är hur nöjd som helst och väldigt myssjuk av och till. Inget man klagar över alltså :)
Emil väger nu 5,8 kg... jösses! Min lilla lilla kille på 1640g som minst har nu blivit en JÄTTEBEBIS som vi kallar de "normal" födda barnen här på barn 4..
Helt fantastiskt att se faktiskt!
Dagen med stort D börjar kännas att de närmar sig.. fatta att vi faktiskt kommer att få åka hem..
Dagen vi väntat på i över 7 månader.. Exakt hur länge det är kvar vet jag inte, vi väntar på att assistenterna ska vara färdig inskolade och sedan att läkarna ger klartecken på att han är färdigvårdad..
Men jag tror inte att det är långt kvar om man ska gå på min känsla. Läkarna har inte gjort så mycket på Emils inställningar på respiratorn eller så och det är ju ett bra tecken. 
Jag hoppas att Emils ansvariga läkare kommer tillbaka snart så vi kan få lite mer information om hur planen är nu med allt det här. 
Vad ska vi göra när vi kommer hem osv..
Ah som sagt känslan är helt sjuk.. hemgång.. utskrivning.. ja ni hör ju bara på orden att de vattnas i munnen! ;)
Nu vet vi ju att allt kan hända och hur fort det kan vända men jag tänker gotta mig i tanken för det behövs för att man ska orka varje dag på detta ställe!
Har egentligen inte så mycket mer att berätta så jag bjuder på lite bilder istället!
 
Mamma & Pappa's älskade pyre!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu