24 april 2016

Samtalet vi länge väntat på kom i veckan. Vi har fått operationstid för att stänga trackstomat i juni..
Skräckblandad förtjusning skulle jag vilja säga.. Det är en stor operation och eftersom jag sövd Emil några gånger så vet jag hur jobbigt han brukar ha efteråt..
Men det här måste göras och den kommer att göra Emils liv lite lättare.. vem skulle inte vilja slippa ha en massa tejp runt halsen hela tiden..
Sedan bara att få bada utan att man behöver vara rädd för att det ska åka in vatten i hålet eller att tejpen ska lossna. Emil som älskar att bada kommer att vara helt överlycklig!!
 
Så vi kommer någongång i juni åka ner till stockholm för att få göra operationen. blandade känslor även där att vara långt hemifrån. 
Men vi har ju varit på astrid lindgrens förut så man har ju en hum om hur det ser ut och hur vi kommer att bo. Rätt skönt det också faktiskt.
Jag får helt enkelt bara förbereda mig mentalt på det här.. Det kommer bli tufft, känslor kommer säkert komma tillbaka då vi höll på tappa Emil sist vi var på astrid lindgrens.. Jag kan fortfarande få upp bilderna från då dom rullade in Emil på operation, 100% syrgas och det var inte säkert att han skulle klara operationen.
Hur det kändes som att världen stannade samtidigt som dörrarna till operationssalen åkte igen, smärtan i hjärtat och den fruktansvära väntan innan vi fick några besked om hur det gick..
 
Denna gång har jag även assistenter med mig och dom har inte sett han i respirator någongång, bara hemrespiratorn men de är inte riktigt samma sak att vara intuberad i "stora maskiner" som i hemrespiratorn. Det är stor skillnad... ljuden är annorlunda bland annat. Det ser även läskigt ut.. Så jag känner att jag samtidigt måste förbereda dom på vad som komma skall. Det kommer vara psykiskt påfrästande för oss allihopa men vi kan inte göra annat än att förbereda oss så gott vi kan.
Jag hoppas bara att vi får slippa komplikationer, infektioner osv. Det är saker jag faktiskt inte riktigt känner att vi har råd med.
Bara att ligga intuberad men slemmet som Emil har är en risk i sig. Lunginflammation har vi gruvat oss för länge och jag hoppas vi slipper det denna gång också.
 
Det är egentligen det här som kretsar kring oss just nu så jag avslutar här. Håll tummarna att operationen går bra och vi slipper komplikationer.
Som vanligt bjuder jag på lite bilder..
 
Är man förkyld så åker cpapen på
 
Geggamojja!
 
Emil har spelat bingolotto och skulle vinna
miljonerna för att kunna köpa lego
 
Hjälpredan i garaget!
 
 
Over and out,,,! 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu