11 februari 2012

uppdaterar lite kort om hur det gick för oss i stockholm.. Lång historia kort..
Tack och lov så kom vi hem utan drän på pyret, läkarn ville inte sätta något drän än för han menade på att de va större risker än att helt enkelt bara gå in och dra ut vätskan ur bröstkorgen och ev göra de 2 gånger istället för att sätta dränet..
tacksamt gick vi med på det eftersom att ju mindre risker desto bättre...
så dom stack ner en nål i magen på mig för att bedöva pyret och den kändes ju ingenting, va ju precis som fostervattensprovet som jag tog utan bedövning..
Sedan så när dom skulle dra ur vätskan så tog dom fram en större nål ( jag trodde dom va lika stor men lars berätta i efterhand att den var mycket större som dom drog ur vätskan med.. ) men jag som har sån läkarskräck försökte ju mer bara koncentrera mig på att inte svimma än något annat just då :P haha
så ja diskuterade inte så mkt med läkarn när han ville lägga en lokalbedövning på mig där han skulle använda den större nålen och ja tänkte bara att de va mest bara onödigt, ja vill ju ha så lite som möjligt då ja ä livrädd för allt som dom ska göra på mig.. inte smärtan eller så jag är rädd för utan människorna å miljön kan man väl säga.. dom kommer helt enkelt för nära inpå mig och det gillar jag inte!
Iaf så la dom bedövningen och sedan stack dom mig igen, genom pyrets bröstkorg och sedan så drog dom ur 75 mil vätska från pyrets bröstkorg.. låter egentligen inte så mycket men om man tänker på den lilla kroppen och detta fanns då bara i bröstkorgen.. då är det ganska mycket.
Läkarn vart då iaf nöjd och tyckte att ultraljudsbilden så mycket bättre ut nu i bröstkorgen så det kändes skönt!
Efteråt fick vi åka ner på specialist mödravården och ligga på observation på ctg bevakning och dom sa att hjärtljuden kunde vara låga och åka lite upp å ner eftersom han varit bedövad. på pyret låg hjärtljuden strax över 130 så lägre än vanligt vare ju men inte farligt eller så.
halv timme senare vare som att han piggnade till och vart flyg förbannad! Hjärtljuden sköt upp i 153 och han sparkade så de va de jävligaste.. tro magen hoppa 2 cm högre upp då han gav mig en spark så då var han arg!
Sedan så flyttade han på sig hela tiden så dom fick inte ctg apparaten att registrera hjärtljuden så tillslut gav dom upp!
Men dom va överens om att de är en livlig och stark krabat vi har :)
Nu ska vi fortsätta gå på koller i Umeå för att se om vätskan nu kommer försvinna helt eller om den kommer att komma tillbaka.
Kommer den tillbaka kommer vi behöva åka ner en gång till för att tömma på vätska och ev överväga att plocka ut pyret tidigare för att sätta in behandling mot vätskan då det som jag fattar det är mindre riskfyllt än att sätta ett drän?
Sen om ja fatta rätt är ju en annan sak men de är bara att låta läkarna bestämma det som har kunskapen om det hela...
Så nu sitter jag här med 3 sår efter nålarna på magen, öm som bara den och en krabat som det är full fart på!
Men det tackar vi för eftersom att de är ett tecken på att han mår bra  :)
Nu ska ja lägga mig i soffan och slå på Ruffrider 7! Yeah skoterfilms mys!
Over and out...!


Kommentarer
Postat av: Sara - Mamma i Juni

Åh vad härligt att allt gick bra och att eran lilla krabat mår bra! Kram på dig

2012-02-12 @ 15:21:34
URL: http://frookensara.blogg.se/
Postat av: Sara - Mamma i Juni

Det förstår jag verkligen!Jaså? Jag tycks känna igen det. Är det i Åsele eller mellan Tjäl och Åsele? Trots att jag åker den där vägen väldigt ofta lär jag mig aldrig namnen på byarna ;pJo jag är tillsammans med Peder och jag nämnde för honom att vi pratade och då berättade han det:) Kul!2012-02-13 @ 09:49:30
URL: http://frookensara.blogg.se/
Postat av: idah

svar: Det måste jag pröva!! Jag försökte igår med att tända en lampa och vips så sov jag. Får väl se hur länge den metoden funkar:PVa skönt att det gick bra!! Nu får vi hålla tummarna på att det försvinner helt.

2012-02-13 @ 13:23:28
URL: http://iidahjohansson.blogg.se/
Postat av: Sara - Mamma i Juni

Jag tror att jag vet var du menar :) Ja den är verkligen inte stor :)

2012-02-13 @ 14:19:10
URL: http://frookensara.blogg.se/
Postat av: Andrea Castells

Did you watch the Grammys? What did you think about the dresses? XX from Buenos Aires

2012-02-14 @ 02:59:33
URL: http://andreacastells.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu